top of page
IMG_20221228_141835.jpg

Prostori Zavoda Sprememba v srcu v Ljubljani

Center spremembe

Novi prostori našega zavoda z nazivom Center spremembe omogočajo veliko dodatnih dejavnosti s katerimi smo obogatili naše programe.

Pri našem delu stremimo k celostnem razvoju vseh psiholoških, telesnih, odnosnih in duhovnih dimenzij.

Redna, strokovno načrtovana in ciljno usmerjena fizična aktivnost je ključnega pomena pri procesu okrevanja, saj se travmatski spomini hranijo v telesu in ne v našem umu.

IMG_20230121_123106.jpg

V letu 2022 smo kot prvi v Sloveniji razvili sistem multidisciplinarnega pristopa k okrevanju v psihoterapevtskem procesu z nazivom Program MyChange.

Zaradi izjemnega uspeha članov, ki so bili udeleženi v vadbenem programu smo se odločili vložiti več v tak način dela s klienti.

 

Preselili smo se v večje prostore, z nazivom Center spremembe, kjer smo opremili zasebno telovadnico namenjeno in opremljeno za specifike našega dela. Razvili smo tudi nov Intenzivni program okrevanja, ki vključuje redno telesno aktivnost v obliki skupinskih treningov in elemente telesne sprostitve vključili v vse skupinske terapevtske sestanke.

Glavni namen selitve je bil združenje vseh naših dejavnosti pod eno streho in s tem povezanost vsega našega dela v eno homogeno celoto, ki intenzivno pozitivno vpliva na naše kliente in njihov proces okrevanja. Našim članom smo sedaj še bolj dostopni in jim lahko nudimo miren intimni prostor za celostno obravnavo vseh človekovih dimenzij (duševnost, telo, odnosi, duhovnost).

V naš program smo s to pridobitvijo lahko vključili tudi več drugih dejavnosti za naše člane.

Druge dodatne dejavnosti Centra spremembe
Knjižni klub

Del terapevtskih programov je tudi biblioterapija.

Organiziramo družabne pogovore o knjigi meseca, na katere povabimo tudi avtorje izbranih del.

Predavanja & delavnice
 

Za člane našega Zavoda organiziramo predavanja o aktualnih temah in gostimo različne predavatelje.

Organiziramo tudi delavnice za razvoj novih načinov izražanja, premagovanja treme, razvoj kreativnosti in druženje.

Skupinski ogled filma

Kot terapevtsko sredstvo uporabljamo tudi skupinske oglede tematsko primernih filmov in dokumentarcev s skupinskim pogovorom ob koncu.

Meditacija & relaksacija
z raztezovanjem

Del vseh rednih skupinskih sestankov sta tudi sprostitveno raztezanje in zaključna meditacija, katerih cilj je umiritev in de-stres po skupinski terapiji in utrjevanje regulacije stresa ob čustveno intenzivnih dogodkih.

bottom of page