Novice

Revija Obrazi:
Intervju s Sanjo Rozman

V majski številki revije Obrazi preberite intervju s Sanjo Rozman, ki ga je naredila novinarka Patricija Fašalek: "Več kot polovica ljudi kompenzira, namesto da bi težave reševala." Pogovarjali sva se o odvisnosti od odnosov in kako človek od tega okreva.

www_DSC4235.jpg

Novice

Predavanje Sanje Rozman:
Svetovalne in motivacijske tehnike za delo s pacienti VIII. del

Sanja Rozman je predavala na strokovnem izobraževanju z naslovom Svetovalne in motivacijske tehnike za delo s pacienti VIII. del, v četrtek in petek, 19. in 20. maja 2022, v Termah Zreče v organizaciji Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v psihiatriji pri Zbornici-Zvezi.
Imela je plenarno predavanje o odvisnosti od odnosov in dve delavnici o terapevtskih tehnikah za delo s pacienti.

U.S. Journal Training:
How to Recognize and Understand Process Addictions

Sanja Rozman je za organizacijo U.S. Journal Training (USJT) povabljena, da spregovori smeriškim zdravnikom, psihoterapevtom in drugim strokovnim delavcem o nekemičnih zasvojenostih. Slušatelji bodo dobili kreditne točke za podaljšanje licence.

V petek 20.5. ob 18h po našem času se lahko pridružite tudi vi. Webinar je brezplačen.

slika.png

Oddaja Klepet ob kavi:
"Na pomoč! Moj edini smisel v življenju je biti mama!"

Vabimo vas k ogledu posnetka oddaje Klepet ob kavi.

Voditeljica: Neža Marolt

Gostja: Dr. Sanja Rozman

Oddaja Klepet ob kavi:
"Kako veš, da si travmatiziran/-a? 5 znakov!"

Vabimo vas k ogledu posnetka oddaje Klepet ob kavi.

Voditeljica: Neža Marolt

Gostja: Dr. Sanja Rozman

Oddaja Intelekta: Spoznavanje prek spleta in sodobna partnerstva

Vabimo vas k poslušanju oddaje Intelekta, v kateri smo govorili o tem, kako so spletni portali za iskanje partnerjev spremenili načine, kako se danes moški in ženske spoznavajo.

 

Voditeljica: Liana Bursič

Gostje: Dr. Sanja Rozman, ustanovitelj portala Ona-on Luka Kogovšek, prof. na Filozofski fakulteti Roman Kuhar.

20220315_095638_edited.jpg

PRIJAVE ZAPRTE!

 Sprejemni postopki v naše programe so zaključeni!

Obveščamo vas, da so sprejemni postopki v naše programe zaključeni in, da so vsa trenutna mesta za kandidate zasedena.

 

Vabimo vas, da se naročite na naše spletne novice, kjer boste prejeli obvestila ponovnem možnem vstopu v terapijo, prihajajočih predavanjih dr. Sanje Rozman in drugih informacijah o našem delu. Vabimo vas tudi k nakupu knjig, iz katerih se lahko poučite o nekemičnih zasvojenostih.

 

 Skupina za zdravljenje
nekemičnih zasvojenosti ponovno odpira svoja vrata!

PRIJAVE ZAPRTE!

Zavod Sprememba v srcu ponovno odpira svoja vrata!

 

Vse, ki vas zanima delo v terapevtski skupini pod vodstvom Sanje Rozman, obveščamo, da smo začeli s postopkom vključevanja novih kandidatov v naš terapevtski program.

Kandidati naj svojo prijavo oddajo na naslovu: sanja@spremembavsrcu.si 

 

Dobrodošli!

Sanja Rozman

H43A4123.jpg

Dogodek za strokovne delavce osnovnih šol

30.9.2021 smo imeli v Celju dogodek za strokovne delavce osnovnih šol. Pobudnik in organizator je bila Mestna občina Celje, z namenom prevzeti del odgovornosti za vse pogostejše pojave odklonskega vedenja pri mladih, in pomagati občanom z izboljšanjem ozaveščenosti in novimi znanji o medosebnih odnosih, s poudarkom na vzgoji in izobraževanju.
Nastopila je tudi Sanja Rozman z razlago, ne kakšen način travme v otroštvu privedejo do vedenjskih težav pri mladih. 

IMG_20210830_090453.jpg

Video prispevki Sanje Rozman za neodvisen.si

Vabimo vas, da si ogledate niz kratkih video prispevkov Sanje Rozman za neodvisen.si  o temah, ki zanimajo mlade in odrasle: o zasvojenosti s popolnim telesom, o depresiji, o tem, kako varno uporabljati družabna omrežja, o zasvojenosti na splošno.

neodvisen.si/sanjarozman

Predavanja Sanje Rozman za osnovne šole

Sanja Rozman v sodelovanju z Zavodom 7 iz Nove Gorice pripravlja serijo predavanj o zasvojenostih za osnovne šole. Oddaje so namenjene posameznim osnovnim šolam in potekajo v živo iz studija v Solkanu. Skupaj z voditeljem oddaje Bojanom Kodeljo se sproščeno pogovarjata o vzrokih in posledicah različnih zasvojenosti ter poskušata osvetliti aktualne probleme z zornega kota otrok, staršev in učiteljev.

IMG_20201124_173738.jpg

Intervju v decembrski reviji Obrazi

Sanja Rozman in Gorazd Dominko sta imela zanimiv pogovor o tem, kje in kako se travma začne, kako se razvija in kako lahko slednjič pripelje do zasvojenskega vedenja.

Pa tudi o tem, kako lahko iz svojih travm naredite odskočno desko v drugačen način življenja!

Sanja rozman, revija Obrazi december 202

 Skupina za zdravljenje

nekemičnih zasvojenosti odpira svoja vrata!

PRIJAVE ZAPRTE!

Zavod Sprememba v srcu ponovno odpira svoja vrata!

 

Vse, ki vas zanima delo v terapevtski skupini pod vodstvom Sanje Rozman, obveščamo, da smo začeli s postopkom vključevanja novih kandidatov v naš terapevtski program.

 

Dobrodošli!

Sanja Rozman

_edited.jpg

ON LINE tematski dogodek:

"Tri sekunde - zasvojenost: to se meni ne more zgoditi"

Sanja Rozman v sodelovanju z Zavodom 7 in platformo Neodvisen.si pripravlja serijo dogodkov za višje razrede osnovnih šol, v katerih se bodo učenci in njihovi starši lahko podrobneje seznanili z novodobnimi zasvojenostmi in preventivo pred njimi. Dogodki bodo za posamezne šole zaradi epidemije potekali iz studia v živo, lahko boste postavili tudi svoja vprašanja. Moderator je Bojan Kodelja, ki ga v šolah poznajo že po programih Izzivalec ulice.

Neodvisen si_Vabilo _Tri sekunde 24.11.2

NOVO!
Izšla je e-knjiga Peklenska gugalnica! 

Zaradi velikega povpraševanja bralcev smo se odločili za ponatis uspešnice o nekemičnih zasvojenostih. Kupite jo lahko preko sistema Biblos.

 

Praktični učbenik avtorice Sanje Rozman o ne-kemičnih odvisnostih, v katerem so podrobno razloženi vzroki in mehanizmi nastanka, prepletanje le-teh ter pogoji, ki morajo biti izpolnjeni za zdravljenje odvisnosti. To je knjiga za vse, ki se jim zdi, da v življenju pogrešajo ljubezen in jo zato iščejo v nadomestkih. Pri tem padejo v začarani krog zasvojenosti od hrane, spolnosti, dela, iger na srečo, nakupovanja, zadolževanja, sanjarjenja, televizije, duhovnosti ali odnosov. Avtorica ponuja premišljen in učinkovit program zdravljenja teh odvisnosti ter usmerja bralca k spoznanju in prepoznanju resnične ljubezni.

E- BOOK Peklenska Gugalnica.jpg

PEKLENSKA GUGALNICA

Kako lahko postanete odvisni od hrane, seksualnosti, dela, iger na srečo, nakupovanja ter zadolževanja, sanjarjenja, in televizije, duhovnosti, odnosov ... in kako se tega rešite

Peklenska gugalnica govori o tem, da ljubezen in zasvojenost ne moreta obstajati hkrati. Razložila vam bo, zakaj zasvojenost ne pusti prostora za ljubezen v vašem življenju, kako človek postane odvisen - ne samo od alkohola in drog, ampak od vseh postopkov, ki povzročajo omamo in lajšajo bolečine: hrana, seksualnost, delo, igre na srečo, nakupovanje, sanjarjenje, duhovnost, odnosi. To je peklenska gugalnica - ponavljanje jalove igre v upanju, da nam bo tokrat uspelo.

Prihajajoča predavanja Sanje Rozman

Na prireditvi Osebna rast in vera vase, ki bo v četrtek, 19. marca 2020 ob 20h na Opčinah blizu Trsta, bo Sanja Rozman predstavila predavanje: "Pot do prave ljubezni!" 

Predavanje organizira Društvo Finžgarjev dom. Lokacija: Finžgarjev dom, Str. per Vienna 35, 34151 Opicina TS.

Na strokovnem izobraževanju z naslovom Svetovalne in motivacijske tehnike za delo s pacijenti VIII. del, v organizaciji Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v psihiatriji pri Zbornici-Zvezi, ki bo potekal v Termah Zreče, Hotelu Vital, bo Sanja Rozman pripravila plenarno predavanje z naslovom Uvodno plenarno predavanje Soodvisnost in odvisnost od odnosov v petek 3.4.2020 od 09:45 do 10:45, in dve delavnici z naslovom Tehnike terapevtskega programa za okrevanje pri odvisnostih od 12:45 do 14:55.

ODPADLO ZARADI EPIDEMIJE!

Predavanje:

"Sence prve ljubezni ali kako vzgajati otroke,

da ne bodo ranljivi za zasvojenost."

RAZPRODANO

Sanja Rozman bo v torek 6.10.2020 od 14.00 - 15.30 predavala na seminarju za strokovne delavce s področja socialnega varstva -  Društva »UP« »Preventiva zasvojenosti - kaj od nas mladi potrebujejo«. Predavanje bo v dvorani restavracije Cmokač, Dolenjska c. 242c, Ljubljana – Rudnik

Intervju Radio Slovenija 1:

Nesposobnost ločevanja med ljubeznijo in nasiljem

je pokvarjen kompas, ki žrtev spremlja vse življenje

V ponedeljek, 25.11. je Sanja Rozman sodelovala v oddaji na temo o spolnem nasilju v družini.

Na spodnji povezavi lahko poslušate posnetek oddaje.

Intervju Radio Slovenija 1

na temo Strupena razmerja in odnosi

V četrtek, 18.4.2019 je bila ob 9.30 uri na sporedu Prvega programa Radia Slovenija oddaja "Strupena razmerja in odnosi", ki jo je v sodelovanju s Sanjo Rozman posnel Iztok Konc. 

Na spodnji povezavi lahko poslušate posnetek oddaje o tem kaj so toksična razmerja in kako se v njih ravnati.